پنجشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۴
مردم‌داری از بایسته‌های طلبگی است

حوزه/ معاون تهذیب حوزه علمیه اصفهان، مردم‌داری را از ضرورت‌های اخلاق اسلامی و شاخصه‌های مهم طلبگی دانست و گفت:«تواضع»، «حوصله و تحمل» و «تفقد و رسیدگی» از مصادیق مردم‌داری است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت‌الاسلام مجتبی امیریان، صبح امروز در جمع طلاب و روحانیون مدرسه علمیه حضرت ولی‌عصر (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) فریدونشهر با تأکید بر این‌که مردم‌داری یعنی «با مردم بودن، برای مردم بودن و در خدمت دیگران بودن»، اظهار داشت: همراهی و همدردی با دیگران از نشانه‌های روشن بندگی است و در سیره پیامبر اعظم (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) و رهروان ایشان همچون رئیس‌جمهور شهید جلوه‌گر است.

وی در بیان مصادیق مردم‌داری گفت: خوش‌اخلاقی از برجسته‌ترین نمودهای مردم‌داری است.» وی با اشاره به فرمایش امام صادق (علیه‌السلام) افزود: خوش‌اخلاقی آن است که اخلاق خود را نرم، گفتار را پاکیزه و چهره را گشاده نگه داری. خداوند متعال نیز در آیه ۱۵۹ سوره آل‌عمران می‌فرماید: «به‌سبب رحمت الهی با مردم نرم‌خو شدی، و اگر تندخو و سخت‌دل بودی از پیرامونت پراکنده می‌شدند.

معاون تهذیب حوزه علمیه اصفهان، «عفو و گذشت» و «بخشش و محبت» را از دیگر جلوه‌های مردم‌داری برشمرد و تصریح کرد: انسان بنده احسان است؛ هرکه به او نیکی کند، مطیع او می‌شود. امام سجاد (علیه‌السلام) در دعای مکارم‌الاخلاق می‌فرمایند: مرا استوار بدار تا با ناخالصان خیرخواهانه رفتار کنم، به کسی که از من دوری گزیده نیکی نمایم و با آن‌که از من بریده، پیوند برقرار کنم.

وی در ادامه افزود: پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) فرمودند: «می‌دانم که نمی‌توانید با اموال خود همه مردم را راضی کنید، اما با چهره‌ای باز و اخلاقی نیکو می‌توانید.»

حجت الاسلام امیریان در ادامه «تواضع»، «حوصله و تحمل» و «تفقد و رسیدگی» را از مصادیق دیگر مردم‌داری دانست و گفت: امام علی (علیه‌السلام) فرمودند: سه چیز موجب محبت مردم می‌شود؛ دینداری، فروتنی و بخشندگی. مغروران هرگز نمی‌توانند در کنار دیگران بمانند، زیرا از سعه‌صدر و روح جمعی بی‌بهره‌اند.

حجت‌الاسلام امیریان صبر را از کلیدهای موفقیت در ارتباط با مردم دانست و افزود: امام علی (علیه‌السلام) فرمودند: «با صبر است که دوستانت زیاد می‌شوند.» وی همچنین با اشاره به اهمیت تفقد و احوال‌پرسی از مؤمنان گفت: شادابی و نشاط اجتماعی در گرو پیوند و ارتباط مؤمنان با یکدیگر است.

معاون تهذیب حوزه علمیه اصفهان در پایان با اشاره به برنامه‌های ۴۲‌گانه معاونت تهذیب و تربیت در مدارس علمیه، اظهار داشت: این برنامه‌ها با هدف رشد اخلاقی و معرفتی طلاب طراحی شده تا زمینه ایفای نقش‌های آینده آنان فراهم گردد.

وی با تأکید بر محوریت قرآن و اخلاق در این برنامه‌ها گفت: رشد کمی فعالیت‌ها در سال‌های اخیر قابل توجه است، اما باید بیش از پیش به ارتقای کیفی و نهادینه‌سازی آثار تربیتی در میان طلاب توجه کرد.

در جریان این بازدید، حجت‌الاسلام امیریان در نشستی مشترک با حجج‌اسلام شیاسی (مدیر مدرسه)، باقری (معاون تهذیب)، نامداری (معاون مالی) و معاون پژوهش و جمعی از اساتید مدرسه، ضمن تبیین آیین‌نامه‌ها و سیاست‌های اجرایی معاونت تهذیب مدارس، گزارشی از فعالیت‌های سال گذشته و برنامه‌های سال تحصیلی جدید ارائه کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha